De badkamer verbouwen, hoe pak je dat aan?

Een verbouwing vlekkeloos laten verlopen gaat niet zonder gebruik te maken van een goed plan. Een plan zorgt er namelijk voor dat je gestructureerd kan werken, alle benodigdheden hebt om de verbouwing te kunnen voltooien en nadenkt over de kosten die gemoeid gaan met de verbouwing. Je kunt namelijk de badkamer deels verbouwen of een totale renovering doen. Afhankelijk van de grote van klus zijn de kosten erg verschillend. Over het algemeen kost een verbouwing al snel zo’n €5000,- aan arbeidskosten en materialen. Denk daarom goed na voor dat je een verbouwing start. In dit artikel vertellen we meer hoe je dit goed kan aanpakken.

Het budget

Een verbouwing heeft verschillende aspecten zoals tijd, materiaal en vooral budget. Afhankelijk van het beschikbare budget wordt er namelijk al veel duidelijk. Wanneer je niet een al te breed budget hebt is het lastig om een totale verbouwing te doen van een badkamer. Kijk daarom eerst naar het budget wat beschikbaar is. Als je in kaart hebt gebracht hoeveel je kunt besteden aan de verbouwing start je vervolgens met het uitkiezen van het interieur zoals douchecabine, bad, badkamermeubels, tegels, toilet en accessoires. Wij hadden voor onze verbouwing de badkamermeubels bij www.douche-concurrent.be besteld net zoals de inloopdouche van www.douche-concurrent.be. Door de scherpe prijzen en de goede service zijn we erg tevreden over douche-concurrent.be.

Een planning

Als je weet wat je wil verbouwen en hoeveel dit ongeveer gaat kosten is het tijd om een planning te maken. Ga je alles zelf doen of moet je een deel uitbesteden? Als je alles zelf gaat doen moet je rekening houden met de beschikbare tijd die je hebt en de levertijden van de meubels en bouwmaterialen. Besteed je een deel van de verbouwing uit? Zoek dan een betrouwbare partij en stem met hen af wanneer zij beschikbaar zijn en wanneer de materialen en badkamermeubels worden geleverd. Door dit zo goed mogelijk op elkaar af te stemmen zul je niet voor verrassingen komen te staan. Het is namelijk zonde als het bedrijf wat aan de slag wilt beschikbaar is maar de materialen zijn nog niet geleverd. Maak daarom een goede planning met wanneer de materialen en meubels er zijn, wanneer het bedrijf beschikbaar is en hoelang je ongeveer overal nodig voor hebt.

Denk ook aan het afval

Wat veel mensen vergeten is dat tijdens een verbouwing veel bouwafval vrij komt wat je vaak niet meer kan hergebruiken. Hou hier rekening mee. Weet je van te voren dat je niks wil hergebruiken en alles weggegooid? Zorg dan dat er tijdig een afvalcontainer bij het huis wordt geplaatst. Zo kun je makkelijk al het vuil uit de weg ruimen wanneer je begint met verbouwen. Er is namelijk niks vervelenders wanneer er overal bouwafval in de weg ligt. Vaak kunnen deze containers binnen een of twee dagen geleverd worden.

Geef een reactie