Geluid huren + muziek draaien = feest! Toch?

Wanneer was de laatste keer dat je naar een feestje bent geweest? En dan bedoel ik natuurlijk een leuk feestje, geen zielige bedoeling waar het bier meer water is en de muziek meer een gehoortest? Voor mij is het al even geleden. Natuurlijk ga ik graag met mijn vrienden naar feestjes, maar wat een feestje voor mij echt leuk maakt is de muziek. Gelukkig kan je ook je eigen feestjes organiseren als je het zelf weleens beter wilt doen. Gewoon je eigen geluid huren! Maar, wat voor muziek moet je dan draaien?

Je eigen geluid huren is natuurlijk 1 ding, maar dan moet je ook nog eens een killer playlist hebben. Verschillende muziekgenres trekken verschillende soorten mensen aan. Laten we er eens een paar bekijken.

Pop

Popmuziek staat natuurlijk voor ‘populaire muziek’. Dat is waarschijnlijk ook het publiek dat je zult aantrekken als je veel pop draait. Het zijn makkelijk dansbare liedjes die iedereen op de dansvloer trekken en ook goed mee te zingen zijn. Ook maken ze veelal gebruik van elektronische geluiden en mixen. Het kenmerk van pop is niet zo zeer een specifiek geluid of stijl, maar meer het feit dat het zich richt op het bereiken van een zo groot mogelijk publiek. Als jij hetzelfde doel hebt met je feestje, dan is hiervoor geluid huren zeker een goed idee.

Rock

Rockmuziek wordt traditioneel gekenmerkt door live instrumenten. Meestal (bas)gitaren, drums en zang, maar ook nog tal andere instrumenten. Het is ontstaan uit de blues en de countrymuziek, en was de muziek van de rebelse generatie in Amerika. Zo staat het, ook hier in Nederland, nog steeds wel een beetje bekend. Rockmuziek is nog steeds ontzettend geliefd en zal ook veel publiek aantrekken, maar waarschijnlijk wel het publiek dat ook echt specifiek die muziek waardeert. Als jij er ook van houdt is hiervoor geluid huren en een feestje houden dus een goede keuze.

Hardstyle

Deze stijl kennen we ook allemaal. Hardstyle festivals worden steeds populairder in Nederland. De muziek wordt gekenmerkt door sterke, harde beats met een aanwezige melodielijn. Hardstyle is echt een niche ding, je moet er van houden om er mee te kunnen feesten. Wel dansen de beats voor iedereen erg lekker. Geluid huren hiervoor is wel een ding: zorg ervoor dat je buren geen last van je hebben!

Je moet aan veel dingen denken bij het geven van een feestje. Je moet versieren, eten en drinken regelen, geluid huren, noem maar op. Maar 1 ding is zeker; de muziek heb je nu. Feest ze!

 

Geef een reactie