letselschade-advocaat-den-helder

Wat te doen bij een verkeersongeluk?

We willen een ongeval of ongeluk natuurlijk allemaal het liefst voorkomen maar soms ontkom je er helaas niet aan. En of het niet jouw schuld is om de schuld van de tegenpartij maakt in eerste instantie niet uit. Een ongeluk is voor alle betrokken partijen gewoon niet iets waar je op zit je wachten. Maar wat doe je nou als het je wel een keer overkomt? In dit blog een aantal do’s en don’ts zodat jij in ieder geval weet hoe te handelen.

Probeer rustig te blijven en zorg voor je eigen veiligheid

De eerste reactie bij een botsing is natuurlijk dat je ontzettend schrik. Een paar seconde weet je waarschijnlijk even niet wat er gebeurd. Na deze paar seconde neemt de adrenaline vaak de overhand. Sommige mensen weer boos en andere mensen weten niet meer wat ze moeten doen. Probeer ten alle tijden zo rustig mogelijk te blijven en zorg vooral niet dat de adrenaline de overhand neemt. Zeg je gevarenlicht aan en stap uit de auto als dit veilig is. Kijk om je heen en neem de situatie goed in je op. Is er iemand gewond of in levensgevaar? Bel dan ten alle tijden eerst het alarmnummer (112). Zorg er daarna voor dat de omgeving veilig. Als de betrokken partijen nog kunnen rijden met hun voertuig zoek dan een geschikte plek zoals bijvoorbeeld een parkeerplaats. Kan een van de partijen niet meer rijden met hun voertuig? Zet dat de plek af met gevarendriehoeken zodat er geen andere ongelukken gebeuren. Raak niet in paniek en ga niet zonder te kijken of het veilig is handelen. Hierdoor kan de situatie juist nog erger worden.

Maak foto’s en/of verzamel getuigen

Het is belangrijk dat er materiaal wordt verzameld over het ongeluk. Hoe meer de hulpdiensten te weten komen, hoe beter beide partijen geholpen kunnen worden. Maak bij lichte schade foto’s van beide voertuigen en wissel gegevens uit. Daarnaast kan het bij alle soorten ongevallen verstandig zijn om getuigen te verzamelen. Getuigen zijn personen die het ongeval hebben zien gebeuren. Deze partij is vaak geen betrokkenen en kan daarom objectief vertellen wat er precies is gebeurd. Ga geen ruzie maken over iemand schuld maar laat de hulpdiensten en/of de verzekering voor je uitzoeken

Wat te doen bij letselschade?

Heeft een persoon bij het ongeval schade opgelopen? Dan is het verstandig om een letselschade advocaat in de arm te nemen. Woon je bijvoorbeeld in Den Helder? Neem dan contact op met een letselschade advocaat uit Den Helder zodat deze de best mogelijk hulp kan verlenen. Een letselschade advocaat weet precies hoe de zaken geregeld moeten worden wat betreft jouw letselschade of bij letselschade van de tegenpartij.

Geef een reactie