tweedehands fietsen

Waarom kiest men steeds vaker voor tweedehands fietsen

De fiets is in Nederland veruit het meest ideale vervoersmiddel. Dat komt voornamelijk door het vlakke landschap en door de relatief korte afstanden die worden afgelegd. Iedere Nederlander heeft wel een fiets tot zijn of haar beschikking. Echter zie ik de laatste jaren dat men steeds vaker ervoor kiest om een tweedehands fiets te kopen in plaats van een nieuwe fiets uit de winkel. Tweedehands fietsen beschikken namelijk over een aantal voordelen waardoor ze interessanter zijn dan nieuwe fietsen uit de winkel. Zelf heb ik een paar weken geleden er ook voor gekozen om een tweedehands fiets te kopen. En die fiets bevalt mij uitstekend! Nu begrijp ik ook beter waarom men steeds vaker ervoor kiest om een tweedehands fiets te kopen. Hieronder zal ik een aantal voordelen opnoemen waarom je beter voor een tweedehands fiets kunt kiezen in plaats van een nieuwe fiets uit de winkel.

Het grootste voordeel van tweedehands fietsen

Tweedehands fietsen zijn een stuk goedkoper dan nieuwe fietsen uit de winkel. Soms zijn ze tot wel drie keer zo voordelig dan nieuwe fietsen. En dat terwijl er zo goed als geen verschil is in de kwaliteit van de fietsen. Tweedehands fietsen zijn met andere woorden refurbished fietsen. Dat houdt in dat deze fietsen volledig zijn opgeknapt en gerepareerd waar nodig. Ze zijn dus eigenlijk weer zo goed als nieuw! Doordat deze fietsen volledig zijn nagekeken door monteurs, weet je zeker dat je met de fiets nog een aantal jaar door kan. Als je ervoor kiest om alleen nog maar gebruik te maken van tweedehands fietsen kun je op langer termijn aardig wat geld besparen. Financieel gezien is het dus erg verstandig om voor een tweedehands fiets te kiezen in plaats van een nieuwe fiets uit de winkel.

Duurzaam en goed voor het milieu

Een tweedehands fiets is niet alleen financieel gezien de juiste keuze, maar ook op het gebied van duurzaamheid. Bij tweedehands fietsen is er sprake van een duurzaam proces. Hierbij worden fietsen en de onderdelen daarvan hergebruikt en gerecycled. Dat zorgt ervoor dat er uiteindelijk minder fietsen naar de vuilstort worden gebracht en er minder kapotte fietsen op straat staan af te takelen. Dat maakt de keuze voor tweedehands fietsen dus een groene keuze met het oog op een beter milieu. Dit heeft ook een grote rol gespeeld in mijn eigen afweging. Doordat ik alleen nog maar gebruik maak van tweedehands fietsen, draag ik zodoende een steentje bij aan een beter milieu!

Geef een reactie