Hoe bestrijd je de taxuskever om je tuin te beschermen?

Als je tuin wordt geplaagd door de taxuskever zijn er een aantal dingen die je kan proberen om hier vanaf te komen op een verantwoorde manier. Maar het is natuurlijk begrijpelijk als je niet precies weet waar je moet beginnen. Daarom kun je hier van alles vinden over hoe je de taxuskever kan bestrijden.

Hoe bestrijd je de taxuskever?

De taxuskever is natuurlijk een vervelend beestje om in je tuin te hebben. Deze maakt namelijk al je planten kapot. Want de voeding van de taxuskever is compleet plantaardig. Maar dit betekent niet dat jij je eigen planten kapot wilt hebben. Daarom moeten er manieren zijn om de taxuskever te bestrijden. En deze is er ook zeker wel. Maar je wilt natuurlijk wel een milieu en plantvriendelijk manier hebben om van de kever af te komen. Daarom kun je overwegen om aaltjes tegen taxuskever te gebruiken. Waardoor je geen plant onvriendelijke producten hoeft te gebruiken, maar alsnog een werkende en effectieve manier van bestrijden hebt. De aaltjes zijn een natuurlijke vijand van de kevers waardoor ze niet zullen kunnen blijven leven in het gebied waar je de aaltjes uit zet. 

Andere manieren om een taxuskever te bestrijden

De taxuskever bestrijden is erg lastig en je zult om een erg effectief resultaat te krijgen de plek moeten vinden waar de eitjes liggen. Dit kun je doen door planken onder de planten te leggen. De kevers zullen hier onder schuilen overdag waardoor je ze makkelijk kan vinden. Dit doen ze omdat je een makkelijke plek voor ze maakt en ze dit aantrekkelijk vinden. Ook leven de dieren ‘s nachts waardoor je ze overdag op een plek kan vinden. Hetzelfde idee kun je doen met opgerolde kranten die verfrommeld zijn. Die kun je ook onder de stam of kluit van de plant leggen waar ze dan vervolgens inkruipen en dan kun je ze overdag makkelijk vangen. Zodra je de dieren gevangen hebt, kun je ze natuurlijk dood maken. Maar dit is niet per se nodig. Als je namelijk kippen of loopeenden hebt, kun je ze ook hier aan voeren. Deze dieren vinden dit namelijk erg lekker. En dan gaan ze tenminste voor een iets betere reden heen. 

Waarom moet je de kevers zo snel mogelijk bestrijden?

Dit moet omdat de kevers hoe langer ze er zijn steeds meer larven gaan leggen. Waardoor het steeds lastiger wordt om ze ook echt te bestrijden. En dit wil je niet want ze eten planten zoals Aardbeien, blauwe bessen en druiven. Maar niet alleen dat ze eten alle soorten taxushagen waardoor het dus de taxuskever is genoemd. En laten we de taxushagen nou net heel veel in nederland hebben.

Geef een reactie