activiteiten

Wat te doen met je vrije ochtend of middag?

Als je 65plusser bent gaat je leven er opeens heel anders uitzien. We mogen met pensioen of misschien soms zelfs wel al eerder. De wekker gaat niet meer elke ochtend of 6 uur af en in een keer vallen we in een leeg gat. Als je een partner hebt of veel contact met kinderen of kleinkinderen dan heb je vaak wel een dagbesteding maar wat nou als je alleen bent. Sommige mensen vinden het lastig om te bedenken wat ze op zo’n dag kunnen doen. Daarom hier een paar idee├źn mocht je niks te doen hebben op je vrije ochtend of middag.

 1. “Bewegen blijft een plezier”

  Mocht je nog goed te been zijn dan is bewegen zeker een leuke activiteit om te ondernemen. Tijdens je wandeltochtje door bijvoorbeeld het dorp kom je vaak ook nog een mensen tegen. Daarnaast blijf je fit en het is een goed tijdverdrijf. Beweeg je graag samen? Tegenwoordig bestaan er fiets- en wandelclubjes waar je, je bij kunt aansluiten. Laatst zag ik een advertentie is de krant voorbij komen waar er een wandelclubje werd aangeboden. Wie weet zit er wat leuks voor jou bij.

 2. Gezelschapsdier worden bij het activiteitenhuis

  Iedere gemeente heeft wel een dorps- of activiteitenhuis. Hier kun je overdag samenkomen voor een kopje koffie of andere activiteiten. Ben je opzoek naar een mensen dan zit je hier zeker aan het goede adres. Nog goed te been? Wordt dan vrijwilliger bij een activiteitenhuis bij jou in de buurt.

 3. “Klinkt al muziek in de oren”

  Ben je muzikaal ingesteld en heb je vroeger een muziekinstrument gespeeld? Misschien is muziek les dan wel leuke vrijetijdsbesteding. Ook als je een muziekinstrument al prima onder de knie hebt, je bent nooit te jong om te leren namelijk. En het houd je nog scherp ook.

 4. Een nieuw boek lenen bij de bibliotheek

  Lezen was vroeger een van mijn favoriete hobby’s. Ik kon dagen doorbrengen in de bibliotheek. Tegenwoordig doe ik dit eigenlijk niet meer. Zonde, want ik kon me er altijd prima vermaken. Ben je een echte boekenworm dan raad ik je dit zeker ook. Ook hebben sommige biebs wekelijks een leesclub.

 5. “Laat je creativiteit de vrije loop”

  Knutselen klinkt misschien meer voor de feestdagen of andere momenten maar het is ook ontzettend leuk om op een vrije ochtend te doen. Wat dacht je bijvoorbeeld van haken of punniken. Ook dit valt eigenlijk onder knutselen en je bent er uren zoet mee.

 6. Bakken en braden

  Ben je gek op eten dan is een ochtendje bakken ook niet mis. Zoek een nieuw en lastig recept op, op internet of in een kookboek en bak er op los. Zijn de baksels goed gelijk dan maak je er tevens meer mensen vast mee blij.

Geef een reactie