tuin

De zomer staat voor de deur, tijd voor de tuin

De lente loopt bijna op zijn eind en dat is te merken, het wordt al flink warmer! De hoge temperaturen in combinatie met het feit dat het lekker lang licht blijft, maken deze momenten tot een ideale periode voor ontspannen. Maar om hiervan te kunnen genieten, is het wel belangrijk dat de tuin goed verzorgd is. Zeker met de zomer inzicht heeft de tuin extra aandacht nodig, dan schiet begint het onkruid met groeien en ga je weer gebruik maken van de tuinmeubels die ruim 2 seizoenen niet meer zijn gebruikt. Ook is de barbecue waarschijnlijk behoorlijk stoffig en niet niet klaar voor gebruik! 

Onkruid verwijderen

Onkruid gaat weer ontzettend hard groeien wanneer het zomer wordt. Daarom is het belangrijk om de tuin regelmatig bij te houden, zodat het makkelijker is om al het onkruid een beetje bij te houden. Koop een handige onkruidborstel aan met opzetstukken, waardoor er niet bij elke tegel gebukt hoeft te worden. Met een schraper kun je vervolgens de stukken tussen de tegels extra goed schoonmaken. Het is een behoorlijk intensieve klus maar een nette tuin gegarandeerd.

Geef de tuin weer met enige regelmaat water

Met de zomer in aantocht is het belangrijk dat de planten weer genoeg water krijgen. Bij hogere temperaturen is er kans dat je tuin anders door wordt. Geef de planten wanneer dat mogelijk is, vooral in de ochtend of avond water. Zo blijf je, je tuin groen houden. Door het warmere weer kan de grond erg hard en droog worden, waardoor de ‘aarde ook niet meer fijn bewerkbaar is. Daar halen de planten namelijk nieuwe voeding uit. Als je over de mogelijkheid beschikt om extra schaduw te creëren, dan raden we aan om de planten in potten bijvoorbeeld onder een parasol of rolluik te plaatsen. Zo voorkom je dat deze uitdrogen en verbranden.

De tuinmeubels schoonmaken

Wie wil er niet genieten van een heerlijke tuinset? Door de tuinmeubels een keer per week even te reinigen met een doek of sopje dan zit je extra plezierig en ontspannen in de tuin. Ook de barbecue moet goed worden verzorgd; die komt immers in aanraking met het eten. Fleur de eettafel op met een mooie potplant en kaarsen, waardoor je niet alleen in de avond maar ook overdag van een leuk uitzicht kunt genieten. Heb je een mooie loungeset? Stof ook die regelmatig af, zodat je niet tussen de spinnenwebben hoeft te zitten.

Geef een reactie