reading

Geniet van de zomer en het buitenleven

De warme, zomerse dagen zijn niet meer weg te denken in ons land. De temperaturen breken de records en het hitteplan is in werking getreden. Als je een echt buitenmens bent, dan is het nu extra belangrijk om rekening te houden met deze warmte. Genieten van het buitenleven en deze zomer met de onderstaande tips (speciaal voor ouderen)

Geniet van het buitenleven

Of je nu over een tuin of een balkon beschikt; genieten van eigen buitenleven kan op verschillende manieren. Bijvoorbeeld door deze ruimtes te onderhouden en goed te verzorgen. Het heeft een ontspannende werking om lekker buiten actief te zijn. Is het ontzettend warm? Probeer dan extra vroeg op te staan of geniet in de avonduren van het buiten zijn.Even wat onkruid weghalen, de plantjes water geven of gewoon lekker kijken naar de pracht van de natuur. Zet een kan met water op tafel, doe de beentjes omhoog en zet de zintuigen open. Welke geluiden hoor je? Wat zie je allemaal voor moois? Hoe ruikt de natuur? Even lekker ontspannen in de eigen omgeving kan al het ultieme relaxmoment opleveren. Genieten met een hoofdletter G!

Neem je boek mee de natuur in

Lees je graag thrillers of een ander goed boek? Of ben je meer van de tijdschriften en lastige woordzoekers? De natuur kan de ideale omgeving vormen om eens lekker in een boek te duiken. Pak een goed boek die een beetje staat te verstoffen op de plank  of ga eens naar de bieb. Zorg wel dat er voldoende is schaduw en zorg dat je goed bent ingesmeerd tegen de zon wanneer je overdag gaat lezen. Drink regelmatig om uitdroging te voorkomen. Ook een ijsje zorgt voor de nodige verkoeling, heerlijk!

Een barbecue of etentje organiseren

Over genieten gesproken, een barbecue is natuurlijk heerlijk om te organiseren! De gezelligheid, het lekkere eten en het buitenleven is pas echt compleet met een vrolijk feestje met familie en/of vrienden. Voor het ultieme zomergevoel zetten we alvast de barbecue aan. Eet smakelijk!

Je eigen hitteplan

Creëer je eigen hitteplan. Dit kan op verschillende manieren, bijvoorbeeld door luchtige kleding te dragen, veel te drinken, de schaduw op te zoeken en het lichaam goed in te smeren. Ook is het belangrijk om een hoofddeksel te dragen, maar er kan ook worden gekozen om extra vroeg of later op de dag van het buitenleven te genieten. Op deze manier worden de warmste momenten van de dag vermeden, dat is beter voor de gezondheid van ouderen. Ook jongeren en kids kunnen deze warmte amper verdragen, daarom is forceren echt niet nodig met deze hitte.

Geef een reactie