van bommel schoenen

Kwaliteit vs. betaalbaarheid

Een dilemma wat zich altijd voor zal blijven doen bij het kopen van… eigenlijk alles. Een afweging die je keer op keer maakt, zeker met grote aankopen. Beeld je bijvoorbeeld in dat je volgende week gaat verhuizen. Ineens moet je van alles regelen – met name als je bijvoorbeeld voor het eerst het huis uit gaat, en eigenlijk nog niet echt iets hebt om mee te nemen. Dat is de grootste klap in een keer – alle verhuizingen daarna lijken in vergelijking een fluitje van een cent. Aan de ene kant wil je zoveel mogelijk geld besparen omdat je binnenkort voor het eerst elke maand vast lasten hebt – de huur, verzekeringen, gemeentelijke belastingen, internet en tv, gas, water en licht, en niet te vergeten de wekelijkse boodschappen. Het is handig om altijd wat achter de hand te hebben, maar tegelijkertijd gaat binnenkort al je spaargeld op aan meubels, behang, en noem maar op. Hoe vind je een goede balans tussen kwaliteit en belangrijke dingen, en een schappelijke prijs?

Dingen om op te besparen

Er zijn een aantal dingen waar je écht niet te veel aan hoeft te besteden. Denk bijvoorbeeld aan decoratie-achtige zaken: plantjes, potjes, fotolijsten. Dit soort dingen hoeven nooit echt van kwaliteit te zijn omdat het geen gebruiksvoorwerpen zijn. Die kun je dus gewoon voor een paar euro bij de Action of de Xenos scoren, en zo bespaar je weer een paar tientjes voor iets anders. Ook elektronica, zoals een tv of multimedia device zoals een Playstation of een Chromecast, is iets waar je juist goed op kan besparen. Die zijn via goed georganiseerde en gewaarborgde websites voor prachtige prijsjes tweedehands te scoren.

Dingen waar kwaliteit boven betaalbaarheid gaat

Natuurlijk zijn er ook dingen waar het het wel écht waard is om wat meer aan uit te geven. Denk bijvoorbeeld aan je matras of bank – dit zijn voorwerpen waar je veel tijd op doorbrengt, en als je ze verkeerd koopt, die héél veel en slechte invloed kunnen hebben op je lichamelijke gezondheid. Als je rugklachten krijgt van je goedkope bank waar je mee dacht te besparen, moet je later weer geld uitgeven aan sessies bij een chiropractor en fysiotherapeut. Dat is het niet waard! Ook bepaalde kleding essentials blijven een investering waard, ondanks dat je liever voor je huisje zou sparen. Eén mooi paar van Bommel schoenen en je hebt alles wat je nodig hebt – een mooie nette schoen en comfortabele sneaker in één.

Geef een reactie