led downlight

Maak je huis sfeervol

Er zijn natuurlijk verschillende manieren waarop je sfeer kan brengen in je huis. Je kan denken aan de kleuren in je inrichting. Er zijn bepaalde kleuren die een warme uitstraling hebben en er zijn bepaalde kleuren die een koude uitstraling hebben. Het verschilt hierbij natuurlijk per persoon wat je mooi vindt staan in een interieur. Verder is de aankleding van de muren belangrijk. Er is niets zo kil als een kale muur. Het ophangen van een mooi schilderij of een mooie foto kan al wonderen doen voor een ruimte. Een eigen foto kan hierbij voor een warm gevoel zorgen omdat er een mooie herinnering aan vast zit.

Kijk verder

Aan bovenstaande onderwerpen zullen de meeste mensen wel denken als ze een huis knusser of meer sfeervol willen maken. Toch lijkt het zo te zijn dat er een aantal belangrijke punten worden overgeslagen. Dat zijn namelijk de keuze van de vloer en de verlichting in het huis. Vooral het laatste punt wordt vaak over het hoofd gezien.

Verlichting

Verlichting kan de sfeer in een ruimte maken of kraken. Denk bijvoorbeeld maar eens aan de verlichting in een ziekenhuis of bij de tandarts. Niet echt gezellig (maar wel noodzakelijk). Denk aan de andere kant eens aan een theatervoorstelling waar veel gebruik wordt gemaakt van lichteffecten of een restaurant (daar is het licht vaak wat zachter en warmer).
Er zijn verschillende soorten systemen te bedenken die in de woning kunnen worden aangebracht. Een van de systemen die steeds meer aan populariteit lijkt te winnen is het LED downlight systeem.
De meeste mensen kennen inmiddels wel de LED spotjes die overal in huis worden aangebracht om zaken uit te lichten. Denk hierbij aan spotjes in de keuken of een spotje dat je bij een schilderij plaatst zodat deze extra aandacht kan krijgen en mooi wordt uitgelicht. Als je deze spotjes kent, dan weet je een beetje wat LED verlichting onder andere kan doen. Toch is er nog meer mogelijk. Hierbij doel ik dan op LED downlight.
Het systeem was al langere tijd bekend in de zakenwereld of op scholen. Hier wordt dan vaak voor hard licht gekozen (net als bij de tandarts). Toch is er veel meer mogelijk met LED downlight. Veel mensen weten bijvoorbeeld niet dat je het licht ook kan dimmen en je kan kiezen voor warmer licht. Daarnaast zorgt het (in tegenstelling tot de spotjes) voor een gelijkmatige verdeling van licht in je huis. Dit zorgt samen voor een gezellige en knusse sfeer!

Geef een reactie